Stichting Nieuwe Nederlanders

Ieder verhaal op nieuwenederlanders.nl is een diepe buiging voor iemand die alles heeft achtergelaten en hier in Nederland een nieuw leven heeft opgebouwd. Dát zichtbaar maken is waar ik graag mijn tijd in steek. Aanleiding was het verhaal van Matti, mijn kapper. Ik heb hem zo'n twee jaar geleden geïnterviewd en toen ik hoorde over mijn hersenziekte moest ik weer aan hem denken. Wat een lef!

Alles achterlaten zonder zicht op je toekomst en in een ver land een nieuw leven opbouwen. Daar valt mijn hersenziekte bij in het niet. Ik wilde iets doen waar ik energie van krijg, dat is met stichting Nieuwe Nederlanders zeker gelukt en we zijn er nog lang niet. Mijn persoonlijke doel is honderd verhalen over Nieuwe Nederlanders in een boek, maar de doelstelling van de stichting gaat veel verder.

De doelstelling van de stichting is de verhalen over Nieuwe Nederlanders vertellen én met zoveel mogelijk mensen delen. Via nieuwenederlanders.nl, de e-mailnieuwsbrief, social media, d.m.v. een boek met honderd verhalen, graag met een podcast en wellicht via andere kanalen. Geen politieke boodschap, alleen Nieuwe Nederlanders zichtbaar maken, een positief geluid.

Wil je een Nieuwe Nederlander nomineren, óf ben je Nieuwe Nederlander en wil je een afspraak maken voor een interview? Bel 0627 072925 of stuur een e-mail met je naam en contactgegevens. Alvast bedankt!

Vriendelijke groet, Jan Glas
Oprichter en directeur stichting Nieuwe Nederlanders

 

Bestuur

Jaap Sluis - voorzitter (onbezoldigd)
Oscar Kneppers - secretaris (onbezoldigd)
Farid Lahri - penningmeester (onbezoldigd)

Overige gegevens

Datum oprichting: 18-11-2022
KvK nummer: 88233901
Fiscaal nummer: 864548126   

Adres: Anslijnstraat 10, 2013EE Haarlem
Telefoonnummer: 0627 072925
Website: www.nieuwenederlanders.nl  
E-mailadres: info@nieuwenederlanders.nl

Voor meer informatie, lees het beleidsplan.